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INTERPRETATION IC 90.1-2007-37 OF 
ANSI/ASHRAE/IESNA STANDARD 90.1-2007 

Energy Standard for Buildings Except Low-Rise Residential Buildings 
 

Date Approved:  April 7, 2018 
 
Request from:   Kevin Hupf, ASHRAE Nebraska, 2111 South 67th Street, Suite 200, Omaha, NE 
68106.  
  
Reference:  This request for interpretation refers to the requirements presented in 
ANSI/ASHRAE/IESNA Standard 90.1-2007, Section 5.4.3.4, regarding the distance between 
doors in a vestibule. 
  
Background:  We have a vestibule in a restaurant in Indianapolis, IN. The vestibule has offset 
doors and is not in series. ASHRAE/IESNA 90.1-2007 (which is the adopted state energy code) 
states that a minimum distance of 7 feet is required. With offset doors, how is this distance to be 
measured? 
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Interpretation:  Is measuring from the hinge of the interior door to the center of the exterior 
door an acceptable method of measuring the 7 foot requirement when offset doors are installed? 
 
Question:  Is this interpretation correct?   
 
Answer: No.   
 
Comments:  Measuring the minimum requirement for door distance, including offset doors, 
from center to center is compliant. 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


